Presentation

URL:    http://linnsan77.bloggagratis.se
Registrerad:    2008-07-12 23:20
Senast inloggad:    2016-01-25 22:06
Bloggtitel:    Tösen
Förnamn:   
Efternamn:   
Län:    Gävleborgs län
Kommun:    Bollnäs
Ort:   
Intressen:   

Tösen här och jag är född i November är skorpion vilket märks tydligt på många sätt...och har nu flyttat från en 2 rums  lägenhet i en förort i Stockholm till Bollnäs i hus..sa upp mig från jobbet där jag trivdes så bra och fick ett mamma vikariat här uppe,är nutillsvidareanställd och jili 2012 gifte jag mig och i Augusti kom´vårat lilla underverk Ida med kejsarsnitt. Livet är underbart här uppe men saknar jobbet och vännerna såklrt. Tur att ni kommer upp och hälsar på mig då och då :)

Har två katter som busar för fullt hemma i huset..Vi håller nu på med att bygga ut huset då gästhusbygge var det senaste projektet så mina nära och kära har ngnstans att sova när ni kommer upp :) och nu är de klart se bilder nedan..det saknas en vit bäddsoffa i tv rummet men den finns :)


Jag är en storstadstjej från början, men stora delar av mina somrar har spenderats på landet i norrland, när mina morföräldrar levde, och senare i Vadstena där mina föräldrar har sitt lantställe. Så som ni märker är jag inte helt främmande för att bo på landet. Men det är faktiskt stor skillnad mellan att tillbringa somrar på ett landställe och att faktiskt bo - året runt - på landet. Man går runt i ett slags konstant lugnande tillstånd, och även om jag kan stressa upp mig för diverse småsaker så är storstadshetsen borta. Livet på landet har skalat bort alla jobbiga bakgrundsljud man ständigt utsätts för i storstaden. När man bor på landet så drabbas man bara av... tja... livet. Livet i sin enkelhet.  Tystnaden


Jag har säkert vid ett flertal tillfällen hävdat att jag aldrig kommer flytta från Stockholm. Och jag älskar fortfarande min hemstad och allt det innebär med familj, shopping, aktiviteter mm, men livskvaliteten jag finner på landet är oslagbar. Självklart finns det för- och nackdelar med både storstadsliv och lantliv. Men livskvalitet är numera det viktigaste för mig, och som jag nyss skrev så är livskvalitet kärnan i ett liv på landet. Det är det man känner av varje dag när man går utanför dörren och kan kliva rakt ut i skogen. Det är bara jag och mitt liv som existerar när jag befinner mig här. Inga grannar vägg i vägg som jag behöver bry mig om, inga mängder människor och bilar som rör sig utanför huset, inga brusande storstadsljud. Bara naturen i Norrland med sina tidiga soluppgångar, stjärnklara kvällar då man ser tusentals stjärnor lysa på himlen, Jag älskar det.


MEN det finns dock en lista. Det finns alltid en lista =)

En lista över vad jag saknar med Stockholm:


- Pappa som bor i stockholm alldeles ensam i ett trevånings radhus och har ett landställe i vadstena  och min syster som bor i Eskilstuna ,besöka älskade mammas grav och släkt

- Alla mina Vänner, Min jobbsituation jag hade på en underbar förskola

- Söndagsshoppingen  (nej kära stadsbor, affärerna här har inte öppet på söndagar bara vissa en söndag i månaden då det är lönehelg ;), jag har fortfarande inte riktigt accepterat detta om jag ska vara helt ärlig)

- Alla affärer som inte finns häruppe, för få filmer på biografen, för få restauranger och uteställen, sjukvård som är bättre i Stockholm

 Nära till stranden


Men här uppe slipper jag, fästingar, men desto mer myggor. Jag kan ta mina härliga skogspromenader med katterna som sällskap och en svamprunda med min älskling.

Nu håller vi på att bygga ut huset och jag är gift med min älskling och vi väntar vårat första barn :)


Det är livet!


 


 

            

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tösen med Blogkeen
Följ Tösen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se